• 彭宇菲

彭宇菲

英国布里斯托大学 会计与金融管理专业 硕士
University of BristolMaster in   AccountingFinance and Management

国际金融学、公司金融、金融会计等International FinanceCorporate   FinanceFinancial Accounting

pengyufei@xmu.edu.cn

养老金规划Pension   Provision、市场营销原理Principles of   Marketing、国际贸易机构 International   Trade Institutions、经济学导论、Economic IssuesAn Introduction、会计学基础 Fundamental   Accounting

彭宇菲,毕业于江西师范大学国际金融专业,经过四年系统的金融理论学习,以获得国家奖学金的成绩申请至英国布里斯托大学攻读硕士,并以优异的成绩取得了会计与金融管理专业硕士学位。本科期间实习于中国工商银行江西省分行业务部,提升了金融业务的实际操作和信贷风险管理能力。硕士毕业后任职于厦门宏发电声股份有限公司财务与投资管理部门,主要负责国外子公司的经济业务及其财务报表的分析研究;并协助公司开展财务共享中心的筹建工作,熟练掌握了SAP系统的操作,也积累了丰富的工作经验。自2017年起,在厦门大学国际学院专业组任教,主要承担金融类课程的教学工作。在金融、会计学科的学习以及在银行、企业的相关工作经历,提高了其理论结合实践的能力,并能灵活运用在教学中。

Yufei Peng obtained bachelor degree of ‘International   Finance’ in Jiangxi Normal University. After four years’ systematic study of   financial theory, she got the National Scholarship and applied for a master's   degree at University of Bristol. Then, she obtained a degree of Master of   Science in AccountingFinance and   Management with excellent grades. During her undergraduate period, she worked   as an intern in ICBC Business Department, which enhanced her practical   operation of financial business and credit risk management ability. After   graduating from the University of Bristol, she worked in the Finance and   Investment Management Department of Xiamen Hongfa Electroacoustic Co., Ltd.   and was mainly responsible for the economic businesses of foreign affiliates and their financial statements’ analysis. Besides, she also assisted the   company in establishing the Financial Shared Service Center (FSSC) and   mastered the operation of SAP system, during which she accumulated a wealth   of working experiences. Now, she works in International College of Xiamen   University since 2017, teaching the financial courses. The multi-disciplinary   academic backgrounds in finance, accounting and relative working experiences   in bank and enterprise make her has a good combination of theory and   practice, which could be put into practice flexibly in teaching.