• 林颖婷

林颖婷

对外经济贸易大学 文学硕士
MA, University of International Business and Economics

学术英语、商务英语
English for Academic Purposes, Business English

讲师 Lecturer

linyingting@xmu.edu.cn

学术英语(EAP: English for   Academic Purposes)、商务英语(Business English)ESOLEnglish for   Speakers of Other Languages、自主学习(Independent   Learning)、教学导论(Introduction to   Teaching)

在对外经济贸易大学完成本科与研究生的6年学习,获得文学学士(商务英语方向)和文学硕士(翻译理论与实践方向);研究生期间担任中国社会科学院MBA项目商务英语课程助教;并在中国服装设计师协会国际部实习近3年,担任主席外事助理,负责项目谈判、新闻发布会口译、宴会英语主持、活动策划、资料翻译等工作。
毕业后在厦门大学国际学院英语组任教,先后于2007年参加IBTQ双语教师培训、SQA教师发展计划、2011年赴英参加英国首相行动计划、及2012年英国南安普顿大学教育学院访学并参加PCAP教师培训。自2008年起,负责英国南安普顿大学教育硕士项目的英语课程教学(学术英语),2009年起担任英国伦敦玛丽皇后大学本科项目班主任并教授商务英语课程及学术英语,2014年担任英国南安普顿大学语言中心中方项目协调人。任教近8年来,在学术英语及商务英语教学方面积累了一定的教学经验。

I received my undergraduate and postgraduate study in   University of International Business and Economics (UIBE), and got a BA in   Business English as well as MA in Translation Theory and Practice. I also   acted as Teaching Assistant for the MBA Program in Graduate School of Chinese   Academy ofSocial Sciences. From 2005 to 2008, I worked as an interpreter and   translator (internship) in International Department of China Fashion   Association, responsible for programme negotiation, press conferences,   bilingual host and event organising.
   After graduation, I started working as an English language teacher in the   International College of Xiamen University. My teacher training experiences   include IBTQ (International Bilingual Teaching Qualification) workshop, SQA   Teaching Development, and PCAP (Postgraduate Certificate in Academic   Practice). I went to the UK as a member of 2011 Prime Minister Action Plan   and a visiting scholar of the School ofEducation, University of Southampton   in 2012. My main teaching experiences involve working with Queen Mary   University of London (Bachelor in Business Management) and University of   Southampton(Master of Education & Language Center), helping to improve   students’ English language proficiency in the academic and business fields.

获得奖项

2016年厦门大学第十一届青年教师教学技能大赛文科组一等奖

First Prize Winner of the 11th Teaching Competition of Xiamen University (2016)

2013年厦门大学第八届青年教师教学技能大赛文科组二等奖