• 史凤霞

国际酒店管理

讲师 Lecturer

springshi@xmu.edu.cn

酒店业, 住宿服务, 餐饮服务初级和高级 前台流程1&2, 酒店业从业经验, 住宿管理, 餐饮操作管理
Hospitality industry Accommodation   servicing,   Food and beverage   servicingFront office procedure 1   & 2 Work experience   in hospitality industryAccommodation   management Managing   operation of food and beverage

20069月毕业于英国利兹贝克特大学,学习国际酒店管理专业,获得硕士研究生学位。该专业的课程包含全职实习,就读学位期间,有两年时间工作于英国利兹的Metropolitan hotel,任职餐饮部和宴会部主管。毕业后在坐落于英国的美丽城镇Harrogate Studley Hotel做总经理助理。由于出色的工作表现,被酒店公费派送学习WSET品酒师,以96分的优异成绩获得了品酒师证书。于2008年回国,在厦门大学国际学院任教。

研究方向是国际酒店集团的管理,以及市场的拓展。本人在英国积累了多年的酒店管理工作经验,并拥有8年的酒店管理专业教学经验,丰富的工作经验和扎实的理论基础相结合,独特的授课风格,获得学生的一致好评。授课曾在全国的酒店管理专业评比中获奖,并曾被SQA评为外审员。

I have obtained     the master degree from Leeds Beckett University, major in   hospitality   management in September   2006. During that time, I have worked in the Leeds   Metropolitan hotel as a food and   banqueting supervisor for two years. After     my graduation, I worked in the Studley Hotel as a general manager   assistant.   Because of my hard   working, I got a chance to take WEST training and gained   the certification with distinction. I have   worked in the International   College   of Xiamen University since 2008. My research is focus on   international hotel management and   expanding the market.

研究成果

《人力资源管理杂志社》出版 《借助精细化提升酒店管理水平》,2015年第2期,57-58

校庆专刊
Analysis of   Corporate background and model     application in the Holiday Inn Hotel
   ‘Corporate culture impacts the human     resource function in the hospitality industry’,
International Journal of   Technology ManagementISSN 2309-477X,2015 NO.12,P4-6.

获得奖项

全国HND教学比赛奖,所教授的课程被评为精品课程,视频选录在HND官方网站