• 王柔洁

王柔洁

英国伦敦政治经济学院硕士学位
Master of London School of Economics and Political   Science (LSE)

English Teaching, Social Media, Translation and Interpretation

讲师 Lecturer

roujiewang@xmu.edu.cn

Listening, Reading, Vocabulary and Grammar, Speaking

王柔洁老师本科就读于北京外国语大学外交学系,经过四年的国际关系和英语语言学习,她专业知识和语言能力俱佳(取得英语专业八级证书)并获文学和法学双学士学位。她曾任北京奥运会总部饭店英文志愿者,为国际奥委会官员作口译,亦担任国家军事博物馆英文讲解员。

她以专业平均分90以上及雅思总分8分被英国伦敦政治经济学院(LSE)录取,终以毕业论文优秀的成绩取得了传播学硕士学位。

国际关系、语言、传媒的多学科背景以及在国际媒体(路透社)、银行(汇丰银行)、政府(外事办公室)的实习经历带给其广泛的研究兴趣和交叉学科研究能力。

王柔洁老师于2012年入职厦门大学,先后教授超过四门以上课程,对英文教学具有一定的方法。

她曾赴英国伯明翰城市大学进行观摩交流,并参加了英国文化教育学会(BC)培训,深谙雅思口语和写作评分标准。

王柔洁老师也曾担任国家汉办汉语教师志愿者的英文口试考官。

Ms. Wang Roujie obtained a double-bachelor degree (first honour) in diplomacy and English literature from Beijing Foreign Studies University(BFSU). She then went up to London School of Economics and Political Science(LSE) and obtained a master degree in Media and Communications with dissertation graded as distinction.

Her multi-disciplinary academic backgrounds in politics, language and media and rich intern and work experience in global media, bank and government provide her with extensive research interest and interdisciplinary research ability. She has been teaching English-related courses in the International College of Xiamen University since 2012. She was rewarded with first prize of XMU teaching competition (2013) and first prize of XMU OEC/IC teaching competition(2019).

研究成果

1Wang R. (2013) Hey, ‘Red China’ is Brand   New: A Case Study of China’s Self-depicted National Identity on its   Promotional Video ‘Experience China’. Quarterly Journal of Chinese Studies,   2(1):33-66.
2
Liu J.& Wang R.(2014). ‘Louis   Vuitton or Gucci?’ A study into the Internet’s role in influencing Chinese   overseas students’ luxury consumption behavior and their identity   construction. Quarterly Journal of Chinese Studies, 2(4):18-38.

获得奖项

1The Eighth Teaching Competition for   Young Teachers of Xiamen University(2013), First Prize
第八届厦门大学青年教师教学技能大赛 一等奖

2、XMU OEC/IC Teaching Competition(2019), First Prize