• 黄燕燕

黄燕燕

英国考文垂大学 工商管理硕士

国际贸易 International   Trade、非关税贸易壁垒 Non-tariff   Barriers to Trade

hyy170912@xmu.edu.cn

国际贸易 International   Trade、国际实物配送 International   Physical Distribution、商务文化与策略Business Culture   and Strategy 、法律基础 Fundamental of   Law、信息网络论 Information   Networking

2015年毕业于英国考文垂大学,并且获得管理学一等硕士学位(Distinction)。留英前就职于国内某知名进出口贸易公司并担任国际贸易主管4年。作为国际贸易主管期间为公司拓展了澳大利亚市场和美国合作项目。期间参与谈下了数家国外知名公司的中国合作业务,例如澳大利亚最大的木材公司ITI在中国拓展的合作业务,业务范围包括ITI中国区木材进口代理,木制品加工出口业务等。美国亚历山大建材公司在中国的合作业务,业务范围包括家具和建材在中国的生产和出口,且首次在我国华南区域引进美国质量较高的原木。

由于具备多年丰富的外贸管理经验,就读于考文垂大学期间参与该校某教授的国际贸易教材数据采集和编写工作并且担任国际贸易实务的助教。期间入选考文垂大学年度“成功人士培养计划”。自2017年加入厦门大学国际学院承担教学工作,主要教学课程为国际贸易、国际实物配送、商务文化与策略、法律基础、信息网络论。教学理念秉承理论紧密结合实践操作的原则,将多年的外贸实践经验带入大学课堂,为学生就业前提供更多的外贸实践经验。

Huang Yanyan graduated from Coventry University in 2015   and holds a master degree with distinction in Management. She has been work   in a well-known international trading company and served as foreign trade   manager for 4 years. As an international trade manager, she tried to expand   the Australian and American market. During the working period, she was   responsible for several well-known foreign companies' business in China. For   Australia market, she was responsible for ITI which is the largest timber  company in Australia. For US market, she took charge of furniture and   building materials' production and exports operation of Alexander Building   Materials Company in China.
During the master study, she did an excellent performance in the Coventry   University “successful people training program which also called “High   Flyers program and got the excellent certification. Since joining the   International College of Xiamen University in 2017, her main teaching courses   are International Trade, International Physical Distribution, Business   Culture and Strategy, Fundamental of Law, Information Networking. With many   years of experience in foreign trade management, her teaching philosophy is   combining theory with practical operation. She brings the years of experience   in foreign trade into university classrooms to provide more practical   international trade experience for students before employment.