• 段昭旭

名:

段昭旭

英国伦敦大学国王学院 计算机安全 硕士

计算机安全(信息安全) Information   Security

称:

duanzhaoxu@xmu.edu.cn

信息沟通与技术 Information   Communication and Technology、信息技术基础Information Technology、数学 Mathematics、研究技巧Research Methods、商务信息与通讯Information   & Communications Technology in Business、商务信息技术:电子制表IT in Business-Spreadsheets

工作经历:
2015:伦敦警察厅,iOS加密解密项目负责人
获得伦敦警察厅数字取证部iOS删除数据的恢复与加密解密合作项目,对iPhone进行数字取证,恢复iPhone已删除的数据,对恢复后的数据进行解密、分析、数字取证,预防潜在的威胁,指证已有的犯罪行为。
2017:普华永道管理咨询(上海)有限公司,法务顾问
就职于法务咨询部,负责经济犯罪审查、计算机鉴证技术服务、合规审阅等相关资讯服务。通过技术手段、咨询调研等方式,参与了一系列法务咨询项目,并提出合理的解决方案,促使项目落地。
2018:洛阳三彩艺陶瓷有限公司,营运经理
负责国内、国际展览策划,包括中国最高楼上海中心顶层“中国高度”展,美国奥斯汀三彩艺术展等,创建子品牌,并搭建管理团队,拓展子品牌渠道。
   2018-
至今:厦门大学国际学院
负责国际学院IT相关课程的教学工作
2014 — 2015 Metropolitan Office, Directorate of   Forensic Services, Project Engineer
   Cooperated with Metropolitan Office on the project ‘iOS SoftwareEncryption   for Deleted Data Recovery’, extracted the extant data, recovered thedeleted   data and decrypted the data.And then the data was used by MetropolitanOffice   for forensic investigation.

2015 — 2017   PricewaterhouseCoopers Management Consulting(Shanghai) Limited, Associate
   Worked as an associate of Forensic Service, focused on financial crime   examinations,fraud risk management and fraud prevention and otherfinancial   related aspects, alsoprovided cyber security, forensic technology support.

2017 — 2018   Luoyang Sancai Art Ceramics Co., Ltd., Operations Manager
   Expanding domestic and international exhibitions including an exhibition at   118thfloor of the Shanghai Center and an exhibition in Austin, Texas.   Established the sub brand,built a sub-brand team.

伦敦国王学院(英国)计算机与安全硕士
云南大学(中国) 信息安全学士
King’s College London Computing and Security Master
   Yunnan UniversityInformation Security Bachelor

研究情况

Cooperated with   Metropolitan Office on the project ‘iOS SoftwareEncryption for Deleted Data   Recovery’, extracted the extant data, recovered thedeleted data and decrypted   the data.And then the data was used by MetropolitanOffice for forensic   investigation.

获得奖项

2012年获得The North Face“去野行者计划”全国第一名及7万元资金赞助,世界报业百强之一《大河报》刊登正版图文进行了相关报道。

Won the first prize of The North Face   ‘Go Wild’ competition and 70,000 yuansponsorship.The Dahe Daily which is one   of the one hundred world’s most distinguished journalspublished my stories   and photos with a full page.